Cursuri

Cursuri pentru iubitorii de munte: O scurta prezentare

Hikking si Trekking

Hiking-ul a fost din totdeuna un element esential al multor ture si expeditii organizate de compania noastra. Nu te poti catara pe Muntele Everest daca nu esti dispus inainte de toate sa faci trekking pana la tabara de baza. Trekking-ul pana la tabara de baza a Mt. Everest dureaza in medie intre 5-8 zile, fapt ce impune o pregatire fizica adecvata efortului. Cursul de catarare vine intotdeuna dupa absolvirea cu succes al unui curs de trekking.

Deci daca vrei sa inveti sa te cateri mai intai trebuie sa inveti sa faci trekking si drumetii montane. Aceste doua elemente fac parte din rutina zilnica a unui montaniard. Aceste doua elemente nu contribuie doar la antrenamentul nostru fizic si la conditia fizica necesara dar sunt un factor decisiv in procesul de aclimatizare, foarte important pentru cei care vizeaza urcarea muntilor la mari altitudini.

In lista de mai jos vei gasi cateva din cursurile noastre care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti nu doar abilitatile personale de catarator sau montaniard ci si aptitudini care sa te puna in pozitia in care poti fi la nevoie un sprijin pentru cei in primejdie din jurul tau.

“Thousands of tired, nerve-shaken, over-civilized people are beginning to find out that going to the mountains is going home; that wildness is a necessity”
~ John Muir, Our National Parks

Cataratul pe stanca este mai usor decat crezi

Cataratul este sportul cu una din cele mai mare rate de crestere de interes in randul tinerilor, fie el in sala sau la stanca.

Extreme Expeditions ofera o paleta intreaga de programe de training pentru cei interesati in dobandirea abilitatilor de cataratori pe stanca, gheata, bouldering sau trekking. De asemenea cursurile noastre se adreseaza si celor care vor la randul sau sa devina intructori sau trainneri pentru altii. Cataratul pe stanca este considerat un sport extrem si toti cei care se implica in acest sport trebuie sa aiba mai intai de toate o conditie fizica adecvata dar si o pregatire teoretica excelenta inainte de a-l practica.

Incearca primii pasi in Catararea pe Gheata

Cataratul pe gheata este pur si simplu fantastic! S-ar putea sa iti para destul de diferit in comparatie cu cataratul pe stanca pentru ca nu ne folosim mainile si picioarele in acelasi fel, dar principiile de baza sunt  aceleasi. Oricine doreste ca intr-o zi sa urca un munte la mare altitudine trebuie sa aibe macar cunostinte de nivel mediu in ceea ce inseamna cataratul pe gheata.

Cataratul pe gheata este diferit de cel la stanca in special prin faptul ca se folosesc alte intrumente tehnice. Cataram pereti verticali de gheata folosind instrumente precum: coltari, pioleti tehnici, pitioane de gheata etc. Daca vrei sa inveti sa te cateri pe gheata, vezi detaliile cursului nostru si contacteaza-ne. Cu ajutorul acestui curs nu vei avea nici un obstacol in expeditiile tale la mare altitudine.

Invata cursuri de Hiking & Catarare

Verifica in lista de mai jos cursurile noastre de catarare. Aceste cursuri sunt special create pentru incepatori dar si pentru profesionisti. Daca este ceva ce nu gasesti in lista de mai jos nu ezita sa ne contactezi si cu siguranta vom gasi solutia ideala pentru tine.

 • trekking in himalaya
  MORE DETAIL
  475
  curs-treking-vara
  Curs Trekking Vara
  Cataratul pe munti, ar putea parea o plimbare simpla in parc, dar de fapt nu este asa de simplu. Muntele este un loc...
  READ MORE
 • MORE DETAIL
  180
  bouldering
  Curs Bouldering
  Bouldering-ul este distractiv ca si alpinismul, dar mai putin periculos. Cursul nostru de escalada are aceleasi principii de alpinism plus tehnica de escalada.
  READ MORE
 • MORE DETAIL
  255
  curs-catarare-gheata
  Curs catarare pe gheata
  Alpinismul este uimitor, mai ales cand ajungem la o anumita parte din alpinism. Va putem invata arta cataratului pe gheata si puteti obtine...
  READ MORE
 • MORE DETAIL
  455
  hiking-iarna
  Curs Hiking Iarna
  Cataratul pe munti ar putea parea o plimbare simpla in parc, dar de fapt nu este asa de simplu. Muntele este un loc...
  READ MORE
 • MORE DETAIL
  460
  avalansa
  Supravietuire Avalansa
  Muntele este un loc periculos, mai ales in perioada de iarna, precum si in cea de vara. Pentru a va  asigura ca stiti...
  READ MORE
 • MORE DETAIL
  190
  stanca-catarat
  Catarare pe stanca
  Alpinismul esteo activitate uimitoare in special atunci cand ajungem la cataratul pe stanci. Vei invata datorita trainingului profesionist oferit de ghizii nostri, arta...
  READ MORE

Vezi mai multe Expeditii