Mont Blanc Street view
  • radu
  • decembrie 23, 2016

Google a publicat o explorare de tip Street View a Muntelui Mont Blanc, produsa in colaborare cu Kilian Jornet Burgada, Catherine Destivelle, Patrick Gabarrou, Corrado Korra Pesce, Laetitia Roux, Ueli Steck, Candide Thovex si fotografi ca Jonathan Griffith, Renan Ozturk, compania de film Sender.

Dupa ce a lansat in iulie 2015 o versiune Street View a lui El Capitan din Yosemite împreuna cu alpinistii Tommy Caldwell, Alex Honnold si Lynn Hill, Google a lansat cel mai mare proiect de explorare verticala digitala: Mont Blanc.

Pentru a expune masivul intr-un mod unic, echipa de cercetare americana, a colaborat cu alpinisti si fotografi renumiti ca Jonathan Griffith, Renan Ozturk si compania de film Sender, pentru a imortaliza cei mai buni alpinisti, schiori, si alergatori, in actiune.

Varful celui mai inalt munte din Alpi, poate fi urmat pas cu pas pe traseul Goûter, reconstruit de Corrado Korra Pesce, care a purtat street view trekker, pe tot parcursul drumului pana la 4.810m inaltime. O supeba panorama la rezolutii de 360 de grade, o explorare aprofundata, cum ar fi Catherine Destivelle urcand pana la granita neteda a Aiguille du Midi, Laetitia Roux si Patrick Gabarrou, urcand si schiind in jos, Ueli Steck urcand pe serpentina Tacul Triangle, la scurt timp dupa rasaritul soarelui si urcandu-se pe Fata Sudica a Pointe Lachenal, Patrick Gabarrou mai jos de pantele Cosmiques si Kilian Jornet Burgada pe Aiguille Blanche de Peuterey. Alte explorari sunt la fel de impunatoare si includ transformarile rapide ale Mer de Glace, la fel ca si alte aspecte importante ale vietii aici in valea Chamonix.

EXPLOREAZA HARTA 

.

No Comments

Leave a Comment