3 munti care trebuie urcati in Himlaya, din Nepal - Extreme Expedition
  • radu
  • decembrie 23, 2016

Nu exista nici un dubiu ca Nepal este cel mai popular datorita activitatilor de alpinism oferite pentru aventurierii din lumea intreaga. De fapt Nepal a devenit mai cunoscut pentru expeditii, dupa ascensiunea de succes pe Mt. Everest a serpasului Tenzing Norgey si Sir Edmund Hilary.

Mountain expedition Nepal

Aceasta activitate fascinanta din Nepal, aduce un numar foarte mare de turisti, in fiecare an. Cu siguranta numarul mare de expeditii necesita experienta anterioara in expeditii si conditie fizica excelenta. Totusi, daca esti incepator, vom fi mereu cu tine si iti vom intinde o mana de ajutor. Ca si companie de trekking si aventuri, te vom ghida pe tot parcursul drumului, impreuna cu ghizii si porterii nostri.  Mai jos sunt mentionate cateva expeditii in Nepal, expeditii pe care le poti explora impreuna cu noi:

Expeditie pe  Muntele Everest (8848 metri)

Cu o inaltime de 8.848m, Mt. Everest, este cel mai inalt varf din lume si intotdeauna a reprezentat atractia principala pentru iubitorii de aventura, din intreaga lume. O incercare de a ajunge pe varfului celui mai inalt munte de pe glob iti ofera cu siguranta o experienta fantastica, unica in viata. Pe traseu vei traversa dintr-o parte in cealalta, stabilind prima noastra tabara de baza imediat ce ajungem la o altitudine de 5.400m.  Dupa aceea, ne deplasam in sus unde vom mai fixa inca 4 tabere inainte de a ajunge la varf. A doua o vom instala la 6.065m altitudine, a treia la 6.400m altitudine. Urmatoarele doua vor fi la 7.100m si 7.920m, chiar inainte de varf. Din moment ce traseul este unul solicitant, alpinistii trebuie sa fie cu informatiile la zi in ceea ce priveste starea vremii si riscurile la care se expun.

Expeditie pe Muntele Amadablam (6812 m):

Cunoscut si sub numele de Matterhorn de Himalaya, Ama Dablam este varful care poate fi vazut poate cel mai clar de pe traseul de la aerobaza Lukla catre tabara de baza Everest. Traseul tipic care trebuie urmat pentru a ajunge la varf este prin Creasta de Sud – Vest.  Traseul ofera o excursie complexa si continua cu un grad real de complexitate tehnica.

Expeditie pe Muntele Annapurna I (8.091m):

Un varf extraordiar, Annapurna este situat in partea salbatica a Nepalului. Muntele Annapurna se inata din partea de est a defileului Kali Gandaki, care se detaseaza de Dhaulagiri. Obiectivele splendide care va vor incanta pe parcursul expeditiei pe Muntele Annapurna sunt: Annapurna I (8.091m), Annapurna II (7.937m), Annapurna III (7.855m), Annapurna IV (7.525m), Dhaulagiri I (8.163m), Dhaulagiri II (7.751m) Machhapuchhre (6.993m) și multe altele.

In perioada octombrie – mai,  este considerata cea mai buna perioada pentru expeditii montane. Hai cu noi intr-o aventura, o experienta unica in viata!

 

No Comments

Leave a Comment