Caucasus Mountains

Muntii Caucaz: Scurta descriere

Organizam expeditii Elbrus in cunoscuta bariera a muntilor Caucaz, care se inalta de-alungul fasiei largi care separa Marea Neagra si Marea Caspica, la convergenta dintre Europa si Asia.
Muntii se impart in doua regiuni: Marele Caucaz (in rusa – Bolshoy Kavkaz) in partea de nord si Caucazul Mic (Maly Kavkaz) in partea de sud.
Muntele Elbrus din regiunea Marelui Caucaz, la 18.510ft (5.642m), este cel mai inalt varf. Bazinul Marelui Caucaz, coloana vertebrala a sistemului, a facut parte in trecut, din portiunea care separa Europa de Asia; intreaga regiune este atat de influentata de cultura asiatica, incat acum toata lumea stie si s-a obisnuit cu ideea, ca Muntii Caucaz sunt in Asia. Extreme Expedition organizeaza in fiecare an, expeditie pe Mt. Elbrus, in sezonul de vara, in perioada iulie-septembrie. Consulta pagina de expeditii si alege urmatoarea ta expeditie pe Mt. Elbrus.

From The Gallery

Unde poti faci escalada in Caucaz ?

Cel mai inalt varf din muntii Caucaz, este Elbrus. Acesta nu este doar cel mai inalt varf din acest lant muntos, el se afla pe continentul Europa. Varful este mai inalt decat Mt. Mont Blanc (4.810m) care este considerat cel mai inalt varf din Alpi si din Europa. Pe langa Mt. Elbrus mai sunt si alte varfuri care pot fi urcate.

Find your Destination

No Comments

Leave a Comment