Muntii Balcani - Extreme Expedition

Muntii Balcani: Scurta descriere

Muntii Balcani, in bulgara Stara Planina (Batranii Munti), in latina Haemus, reprezinta zona peninsulei balcanice si Bulgaria cu o extensie a lantului alpin carpatic. Lantul muntos se intinde de la valea raului Timok aproape de granita Serbiei (fosta Yugoslavie) si se intinde in afara catre est, aproximativ 330 de mile (530km) prin cateva pante abrupte, care se ridica la pana la 7.795ft(2.376m), la varful Botev; de aici se rupe abrupt la Cape Emine, in Marea Neagra. Muntii Balcani despart fluviul Dunarea de raul Maritsa (la sud) si sunt traversati de aproximativ 20 de trecatori (Shipka Pass), de cateva cai ferate si de raul Iskŭr.
Extreme Expeditions organizeaza in fiecare sezon, expeditii in muntii Balcani, atat pe varful Musala cat si pe alte varfuri. Expeditiile de escaladare in muntii Balcani, sunt complet customizabile si pot fi adaptate, in functie de cerintele grupului sau in caz de nevoie.

From The Gallery

Consulta cateva dintre expeditiile noastre de escalada si hiking

Vezi in lista de mai jos cateva dintre expeditiile de escalada si hiking, organizate de Extreme Expeditions in muntii Balcani sau alte zone ale lantului muntos.

Where to Hike

[image_mapper id=”2″]

Find your Destination