Muntii Carpati - Extreme Expedition

Muntii Carpati: Scurta descriere

Muntii Carpati sunt casa noastra. Noi, cei de la Extreme Expeditions, ne-am nascut in acesti munti si ii iubim deoarece aici este locul unde am crescut si ne-am antrenat pentru cele mai inalte varfuri din lume.
Scurta prezentare a muntilor:
Muntii Carpati reprezinta un sistem muntos, care formeaza un arc lung, de aproximativ 1.500km (932 mile) de-alungul Europei Centrale si de Est, fiind astfel al doilea ca marime in Europa (dupa muntii Scandinavi – 1.700km).
Acestia asigura habitatul pentru cea mai mare populatie de ursi bruni, lupi, capre negre si rasi, din Europa; cea mai mare concentratie este in Romania. De asemenea Romania detine si trei parti din totalul speciilor de plante din Europa. Muntii Carpati si dealurile acestora, au de asemenea multe locuri cu apa termala si minerala, Romania detinand astfel o treime din totalul Europei. Romania are totodata si a doua cea mai mare suprafata de padure virgina din Europa, a doua dupa Rusia, in total 250.000 de hectare (65%), majoritatea aflandu-se in muntii Carpati; in Carpatii Meridionali, constituind cea mai mare suprafata de padure negrafmentata din Europa.
Muntii Carpati fac parte dintr-un lant muntos in forma de arc, care se intinde din Republica Ceha (3%) in nord-vest, prin Slovacia (17%), Polonia (10%), Ungaria (4%) si Ucraina (11%), pana in Romania (51%) si Serbia (2%). Cel mai mare lant montan in afara de Muntii Carpati, este Tatra, la granita dintre Slovacia si Polonia, unde cele mai inalte varfuri depasesc 2.600m (8.530ft). Al doilea cel mai inalt lant montan, este cel format din Carpatii Meridionali din Romania, unde cel mai inalt varf, depaseste 2.500m (8.202ft).
Muntii Carpati se impart in 3 mari categorii:
Carpatii Occidentali – Republica Ceha, Polonia si Slovacia
Carpatii Orientali – Sud-Estul Poloniei, Estul Slovaciei, Ucraina, Romania
Carpatii Meridionali – Romania, Serbia

From The Gallery

  • carpathian mountains
  • negoiu
  • moldoveanu
  • varful negoiu
  • mountain expeditions
  • mountain romania

Unde poti sa faci alpinism in muntii Carpati?

Ce e uimitor la Muntii Carpati este faptul ca poti sa ii urci in orice moment al anului. Pe perioada iernii, sunt spectaculosi si s-ar putea sa ii gasesti destul de dificili din punct de vedere tehnic, dar in perioada de vara pot fi foarte verzi si primitori. Padurile sunt vii si poti sa gasesti aici o multime de animale si natura neatinsa de mana omului. In Romania organizam de asemenea si cursuri de escalada in muntii Carpati; expeditiile se fac atat iarna cat si vara. Expeditiile in sezonul de iarna sunt de cate 2-3 zile iar vara sunt chiar si mai scurte. Consulta expeditiile noastre in muntii Carpati si cursurile oferite.

Find your Destination

No Comments

Leave a Comment