Himalaya - Extreme Expedition

Himalaya: Scurta descriere

Himalaya, Nepal, marele lant muntos al Asiei, formeaza o bariera intre platoul Tibetului la nord si campiile joase, cu apa, ale subcontinentului Indian, in sud. Muntii Himalaya includ cel mai inalt munte din lume, cu mai mult de 110 varfuri ce se inalta la inaltimi de peste 24.000ft (7.300m) sau mai mult, deasupra nivelului marii. Unul dintre acele varfuri, este Mt. Everest (Tibetan: Chomolungma; Chineza: Qomolangma Feng; Nepali: Sagarmatha) ce mai inalt din lume, cu o inaltime de aproximativ 29.035ft (8.850m). Varfurile inalte se inalta sub ochii privitorului dintr-o zona mereu acoperita de zapada.
Mii de ani Himalaya a avut o semnificatie profunda pentru oamenii din Asia de Sud, regasita atat in literatura, mitologie cat si in reflectiile religioase. Inca din cele mai vechi timpuri, gheata predominanta a atras atentia alpinistilor din India, care i-au dat numele de Himalaya – de la hima (zapada) si alaya (resedinta), acestui lant muntos impunator. In vremurile contemporane, Himalaya ofera cea mai mare atractie si provocare pentru alpinistii din intreaga lume.
Extreme Expeditions ofera servicii pentru expeditii pe aproape, toate cele mai importante varfuri din Himalaya. Acestea includ varfurile de 8.000m, varfurile de 7.000m dar si expeditii de alpinism pe varfuri de 6.000m.
Nepal nu este doar pentru cei care doresc sa escaladeze munti inalti. Frumusetea acestei tari atrage in fiecare an mii de persoane, care viziteaza regiunile faimoase in sezonul de trekking. Oferim de asemenea si pachete de trekking pentru cei care doresc sa viziteze regiuni ca Ghetarul Khumbu, Tabara de Baza Everest, Circuitul Annapurna sau regiuni precum Makalu, Manaslu sau altele.

From The Gallery

Vezi expeditiile noastre in muntii Himalaya

Vezi mai jos cateva dintre expeditiile noastre in muntii Himalaya, si alege-o pe cea care consideri ca ti se potriveste cel mai bine.

Where to Hike

[image_mapper id=”2″]

Find your Destination