Himalaya
Locatie
46 Zile
Durata
10 / 10
Dificultate
18+
Varsta
Primavara Toamna
Cea mai buna perioada

Expeditie pe Annapurna I: Scurta descriere

Inaltime: 8,091 m  |  Prima ascensiune: 1950 |  Provincie: Himalaya, Nepal

Sezon: PRIMAVARA-TOAMNA  |  Marime grup: 2-10 persoane|  Cost: Contacteaza-ne prin email sau formularul de contact!

Annapurna I (8091m/26,545ft.) este al zecelea cel mai inalt munte din lume si al optulea cel mai inalt din Nepal. Annapurna I, este cel mai mic varf de 8.000m dar este unul dintre cele mai tehnice varfuri de urcat din Himalaya. Acesta a fost urcat de catre Maurice Herzong si Louis Lachenal in 3 iunie, 1950. Mai tarziu, Annapurna a fost urcat din nou in anul 1970, de pe Creasta de Nord-Vest. Localizarea exacta a varfului poate fi aflata datorita coordonatelor 28°35’45”N83°49’20”E. Masivul Annapurna are 6 varfuri impotante: Annapurna I (8091m/26,545ft), Annapurna II (7937m/26,040ft), Annapurna III (7555m/24,786ft), Annapurna IV (7525m/24,688ft), Gangapurna (7455m/24,457ft) si Annapurna Sud (7219m/23,684ft).
In limba sanscrita, Annapurna inseamna “mancare din belsug” dar traducerea normal ar fi “Zeita Recoltelor”. In religia hindusa, ea este zeita fertilitatii si agriculturii si reincarnarea lui Durga. Intregul masiv si portiunile care il inconjoara, pe o suprafata de 7.629 km2, este protejat si inclus in Ariile protejate Annapurna. Aceasta a fost prima rezervatie naturala si este si acum cea mai mare rezervatie naturala din Nepal. Rezervatia Naturala Annapurna este locatie mai multor expeditii, inclusiv Circuitul Annapurna.
Annapurna este unul dintre cei mai tehnici munti din lume datorita putinelor ascensiuni ale varfului. Urcatul catre varf este o aventura serioasa si este unul dintre cele mai accesibile varfuri de 8.000m din lume. Dar exista speranta; o noua ruta a fost folosita in acest an si va fi cea mai buna si sigura ruta pentru a putea inainta catre varf. Fatada de Sud a Annapurna este una dintre cele mai mari din lume. Fatada este uimitoare atat ca si marime cat si ca dificultate. Fatada de Sud este cu 3.000 picioare mai inalta decat fatada de sud-vest a Mt. Everest. Fatada de Sud a Annapurna este relativ destul de predispusa la avalanse puternice, care blocheaza astfel accesul catre fata de nord a muntelui. In ciuda dificultatii, fata de sud este ruta normal catre varf.
Extreme Expeditions ofera servicii complete; toate permisele necesare urcarii, documentatia necesara privind expeditia, logistica, zboruri si transport, hamali, alimente si alte servicii individuale cerute de catre clienti. Extreme Expeditions sfatuieste toti clientii sai, sa foloseasca ghizi personali cu experienta in alpinism (ceea ce noi oferim) pentru beneficia de o ascensiune de success. Ghidul personal va fixa tabara I, tabara II si tabara III, se va aigura ca exista provizii suficiente de mancare, combustibil si oxygen; va fi cel care va ajuta clientul sa ajunga in varf.
Dupa ce ajungem in Kathmandu vom avea o zi de pregatiri si de a obtine permisul de alpinism, necesar urcarii catre varf. Dupa primirea permisului si punerea la punct a detaliilor, zburam catre Pokhara si apoi ne deplasam cu jeep-ul catre Tatopani. De aici vom face trekking catre Tabara de baza de Sud Annapurna, prin junglele salbatice; de-alungul drumului vom trece prin sate ca Lete si Miristi Khola. Dupa cateva zile de odihna si training facut de catre ghid, putem sa incepem perioada de aclimatizare catre Tabara I, II si III.
De la tabara de baza pana la tabara II vom intalni o sectiune foarte tehnica; contine bucati de de gheata care atarna si care pot oricand sa se prabuseasca. Urcatul se face in trei etape. Dureaza aprox. 2 ore sa ajungem de la Tabara de Baza Avansata pana la baza. Startu aventurii incepe cu o sectiune inclinata la 70 de grade care necesita aprox 500m de coarda fixa. Aici putem intalnii coloane de gheata care pot sa se prabuseasca oricand. De la tabara I pana la tabara II,urcatul nu necesita pasi atat de mari insa totusi ramane o portiune dificila, predispusa la avalanse. Sectiunea necesita in jur de 1000m de coarda fixa. Traseul de la tabara II catre tabara III necesita un tip de mers dute-vino printer pantele de zapada si crestele de gheata desprinse din ghetar. Varful se afla pe o creasta expusa si nu necesita corzi fixe; sectiunea permite o ascensiune libera.

Creasta de Sud-Vest Annapurna:

Tabara de Baza Avansata Annapurna (4.200m/13.780ft):

Extreme Expeditions organizeaza expeditii pe Annapurna in ambele sezoane, atat toamna cat si primavara. In mod normal expeditia porneste de pe traseul oficial, care este creasta de sud-vest. Cu toate acestea expeditia va porni de la fata de sud-vest si de la creasta nord-vest. Pornim din sudul Annapurna si trecem prin Tatopani, Lete si Miristi Khola. Deobice tabara de baza este fixata pe o portiune plata cu iarba, ferita de avalanse. Tabara de baza va fi fixate aici pentru o perioada de aproape o luna. In cadrul expeditiilor de 8.000m, alpinistii isi petrec cea mai mare parte a timpului in tabara de baza, asa ca in mod natural tabara de baza devine a doua lor casa. Tabara va fi fixata la o distanta de mers pe jos intre punctele de intalnire si pozitie strategica a masivului Annapurna. Oferim cort personal, cort care va devein locul tau privat de retragere, cort pentru luat masa (spatiu comun), cort pentru dush sic ort pentru toaleta. Cand vom ajunge la tabara, aceasta vafi deja instalata si vor fi bauturi calde si gustari, disponibile imediat. Vei fi asteptat la tabara de catre intreg personalul taberei si de catre ghidul tau serpas, de alpinism. Inainte de incepe calatoria sre varf, vei avea parte de o ceremonie Puja; aceasta ceremonie se face de fiecare data pentru orice grupa de alpinisti. Ceremonia Puja, este o traditie nepaleza veche si se practica, ca cei care pleaca pe munte sa se intoarca cu bine acasa din expeditie iar expeditia sa fie una de success.

Tabara I (5.200m/17,060ft) – 4 ore:

Dupa ce ai revizuit impreuna cu ghidul tau toate elementele necesare epeditiei, vei fi gata pentru a urca la tabara (5.300m/17.388ft). Pe aceasta portiune vei intalnii teren mix; prima portiune de creste si ghetar. Vom fixa tabara I in mijlocul ghetarului, intr-un unghi de 25 de grade. Este o zona sigura si protejata impotriva avalanselor. Aceasta portiune de urcat este putin dificila asa ca, ghidul alpinist va fixa corzile pe aceasta sectiune. Unii alpinisti mai experimentati vor sari peste aceasta tabara si vor merge direct catre tabara II.

Tabara II Annapurna (5.700m/18.700ft) – 4 ore si jumatate:

Traseul de la tabara I la tabara II, este o sectiune moderata de gheata cu cateva mici portiuni mixe. Comparand cu alte sectiuni, terenul din din tabara 1 si tabara II este mai sigur si mai putin dificil, dar tot trebuie sa urci si sa treci stanca cea mare de piatra inainte de a urca pe ghetar.Apoi vom intalnii cateva portiuni de gheata albastra la 45 de grade; aceste portiuni sunt in jur de 50-60 si mai este un perete inalt de 60m de stanca care trebuie strabatut. Acesta sectiune se spune de ca este cea mai dificila portiune a traseului. Tabara II este situata desupra unei terase de zapada.

Tabara III Annapurna (6.500m/21.325ft) – 5-6 ore:

De la Tabara II la Tabara III, este cea mai lunga distanta; 800m/2.655ft. Intre tabara II si tabara III, serpasii vor asigura traseul in proportie de 80%. Prima sectiune de urcat va necesita trecerea ghetarului de la est la vest iar apoi un perete de aprox. 500m lungime cu o inclinatie la 55 de grade. Alpinistii sustin ca aceasta portiune este relative usoara, insa totusi nu este de ignorant; serpasii for fixa corzile fixe pe acesta portiune a traseului. Important de stiut este ca acesta portiune este expusa frigului si vantului. In toamna s-au raportat temperaturi ridicate datorita soarelui puternic care bate direct peste aceasta sectiune, astfel senzatia resimtita fiind foarte puternica. Aceasta sectiune este putin periculoasa in sezonul de toamna deoarece zapada depusa acopera portiuni de gheata, facand aceasta sectiune sa fie predispusa avalanselor.

Tabara IV Annapurna (7.100m/23.294ft) – 3 ore si jumatate:

Distanta urcata de la tabara III la tabara IV este relativa scurta. Continuam pe un platou cu crevase si coloane. Continuam catre baza varfului care se uneste cu un culoar mare. Tabara IV poate fi fixata intre 7.100m si 7.200m intr-o pestera de piatra cu panorama. Toti alpinistii trebuie sa fie atenti la nivelul oxigenului deoarece este foarte scazut la aceasta altitudine, asa ca orice mic efort facut va fi resimtit ca fiind greoi. In aceasta sectiune va trebui sa urci aprox. 3 ore, cu pasi mari prin zapada si un perete inalt de stanaca, la 50-55 de grade. Aceasta portiune este putin periculoasa in sezonul de toamna, deoarece patura de zapada acopera un strat de gheata, fiind astfel predispusa la avalanse. Echipa noastra va face o trecere usoara de catre tabara IV, la 7.100m, astfel ziua de ascensiune va fi mai scurta.

Varful Annapurna (8.091m/26.545ft) 16-17 ore:

Ziua de ascensiune este scopul principal de-alungul intregii perioade de urcat. Majoritatea alpinistilor incep ziua ascensiunii la 11:00-12:00 noaptea. Daca totul decurge cum trebuie, vor ajunge la varf intre 7:00 si 9:00 dimineata. Sub varful principal mai exista un varf fals; accesul catre varful principal se face de pe creasta. Dureaza aprox. 4 ore sa te intorci la tabara IV ,de pe varf si inca 2 ore ca sa ajungi la tabara II pentru a te odihni peste noapte. Sunt necesari aprox. 900m de coarda fixa deasupra taberei IV si sub varf. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de 900m de coarda deasupra taberei III, catre varf. Majoritatea sectiunilor sunt de gheata albastra si zapada. In prima parte urcatul nu este unul tehnic, deoarece traversarea se face prin portiuni intinse (bazine de zapada). Urcarea trece de varful fals si se incheie pe o cresta expusa catre varful adevarat de unde privelistea este extraordinara asupra muntilor Himalaya . Ghizii serpasi vor fixa corzile, vor asigura trecerea si vor face toate eforturile necesare pentru a ajuta grupul sa cucereasca varful celui de-al zecelea cel mai inalt munte din lume.

DE CE CREDEM CA O SA ITI PLACA ?!

   Este unul dintre cei mai inalti munti din lume.

  Este unul dintre cei mai provocatori munti ai lumii noastre.

✓   Pentru că este un vârf de 8000 m care poate fi urcat în ambele sezoane.

PLECARE LOCATIE/RETUR LOCATIE

Orasul tau-Nepal-Retur

INCLUDED

 • Toate serviciile de transfer atat la sosire cat si la plecare catre si de la aeroportul international KTM, si alte transporturi necesare conform itinerariului.
 • Asistenta la aeroportul international KTM de catre reprezentantii nostri la sosire si plecare
 • 4 nopti de cazare in Kathmandu cu mic-dejun inclus
 • Cazare o noapte in Pokhara cu mic-dejun inclus
 • Ghid serpas expert si cu licenta de la guvern in trekking si alpinism
 • Necesarul de Porteri (hamali) pe toata perioada expeditiei
 • Transport terestru de la Kathmandu-Pokhara-Late-Beni Kathmandu, pentru toti membrii echipei, ghid, ofiterul de legatura si personalul bucatariei
 • Toate corturile: de bucatarie, de depozitare, cortul pentru cina, corturile pentru clienti, corturile de toaleta, mese, scaune si ustensile de gatit pentru tabara de baza
 • Echipamente de alpinism, cum ar fi: coarda, parazapezi, suruburi de gheata, coltari
 • 3 mese pe zi: Mic dejun, pranz si cina cu ceai / cafea
 • Cazare la hotel / cabana / sau tabere de campare in timpul perioadei de drumetii
 • Toate cazarile de camping pentru membri si personal in timpul perioadelor de drumetie si alpinism. Veti impartasi camerele cu un alt membru
 • Toate alimentele si combustibilul pentru taberele de baza si taberele mai inalte in timpul perioadei de alpinism
 • 50 kg de bagaje / persoana in timpul perioadei de drumetie. Acestea vor fi transportate de catre porteri (hamali)
 • Servicii zilnice de raportare meteorologica din Seattle, companie cu sediul in Washington
 • Servicii de asistent bucatar si bucatarie la Tabara de Baza Avansata
 • Permis de trecere (taxa de intrare in parcul de conservare Annapurna)
 • Cardul TIMS (sistemul de management al informatiilor in trekking)
 • Expeditia si autorizatia guvernului din Nepal pentru urcarea pe Mt. Annapurna
 • Un ghid serpas experimentat, instruit, autorizat de guvern si un ghid de alpinism care de 3 ori a atins varful, serpas/ persoana
 • Toate salariile, echipamentele, asigurarile medicale si de accidente pentru tot personalul implicat in timpul expeditiei
 • Elicopter de salvare pentru tot personalul de expeditie implicat
 • Servicii medicale, cu clinica HRA la tabara de baza
 • Dotarile necesare pentru echipamente, salarii pentru serpasi, bucatari, asistenti de bucatarie si ofiteri de legatura guvernamentali
 • Truse medicale de prim ajutor pentru grup si pentru personal
 • Telefon prin satelit purtat de ghid pentru comunicare. Disponibil clientilor la un cost de 3 USD pe minut
 • Alimente adecvate pentru clienti si personalul de la tabara de baza si de mai sus, dupa cum este necesar
 • Cablul fix si dinamic necesar in timpul perioadei de alpinism
 • Resoul va fi furnizat la Tabara de Baza pentru incalzirea cortului pentru luat masa (spatiu comun)
 • Masti de oxigen de urgenta si regulator, furnizate la cererea clientului cu o taxa corespunzatoare
 • Fiecare client va avea un cort individual disponibil in Tabara de Baza Avansata – Annapurna
 • Panouri solare pentru iluminat si incarcarea dispozitivelor electronice, baterii
 • Toate corturile pentru taberele 1, 2 si 3.
 • Pungi Gamow (camere hiperbarice portabile) pentru cei care au rau de altitudine
 • Se vor furniza 2 sticle (8L) de oxigen Poisk pentru fiecare membru
 • Se va furniza ultimul model de masca reglementat de autoritati
 • Oferim corturi pentru serpasi, alimente pentru alpinism si asigurare
 • Serviciu gratuit de asistenta pentru importul marfurilor
 • EPI – gazul pentru gatit si resoul va fi furnizat in Tabara 1,3 si South Col, pentru gatit alimente
 • Generatorul va asigura si furniza necesarul pentru iluminatul din Tabara de Baza
 • Transportul de aprovizionare cu alimente din Kathmandu la Tabara de Baza prin porteri (hamali)
 • Taxa de serviciu si taxele guvernamentale percepute in Nepal
 • Informatii complete inainte de plecare
 • Re-confirmarea biletelor de avion si serviciile de procedura de extindere a vizelor (daca este necesar)
 • Cina de ramas bun intr-un restaurant nepalez tipic cu show cultural inainte de plecare.

PACHETUL NU INCLUDE 

 • Pranz si cina in Kathmandu (cu exceptia cinei de ramas bun)
 • Orice alimente ambalate / gustari, bauturi aerate, bauturi energizante, apa minerala, alcool, tigari, ciocolata sau alte alimente consumate dincolo de micul dejun, pranz si cina
 • Cheltuieli generate de utilizarea liniilor fixe, mobile, walkie-talkies, telefoane prin satelit si cheltuieli de internet
 • Imbracaminte, articole de ambalare sau pungi, kit medical personal, echipament de trekking personal
 • Orice cheltuieli suplimentare rezultate din situatii diverse / neprevazute precum calamitati naturale, alunecari de teren, tulburari politice, greve, modificari ale reglementarilor guvernamentale etc.
 • Serviciile de transport includ numai ceea ce este mentionat in itinerariu. Orice distanta suplimentara parcursa va fi taxata corespunzator
 • Orice personal suplimentar, altul decat specificat
 • Salvarea, repatrierea, medicamentele, testele medicale si cheltuielile de spitalizare
 • Asigurarea medicala si evacuarea in caz de urgenta, daca este necesar
 • Asigurarea de calatorie si elicopter de salvare
 • Walkie-talkie
 • Permis de filmare (daca aveti o camera speciala)
 • Masina de alpinism personala
 • Taxa vamala nepaleza pentru importul de echipamente de expeditie
 • Articole de natura personala, cheltuieli de spalare rufe, bacsis
 • Suma bonus minim $ 100.00USD / ghid de alpinism
 • Bacsis, cadouri, suveniruri
 • Bilete de avion pentru zboruri internationale
 • Taxa de viza pentru intrarea in Nepal (asigurarea de viza la sosire)
 • Orice servicii suplimentare, produse, oferte sau activitati care nu sunt mentionate in itinerariu
 • Orice alt element care nu este inclus in sectiunea „PACHETUL INCLUDE” .

ITINERARIUL EXPEDITIEI

Ziua 01: Sosirea in aeroportul din Kathmandu. Transfer la un hotel – cazare peste noapte.

Ziua 02: Pregatirea, briefing-urile, cumparaturi de ultima ora si formalitatile pentru permise

Ziua 03: Conducem de la Kathmandu la Pokhara (950m / 311ft) aprox. 6 ore / cazare la cabana.

Ziua 04: Trekking sau conducem de la Pokhara la Tatopani (1110m / 3.641 ft) 5 ore – cazare la cabana.

Ziua 05: Trekking de la Tatopani si Lete (2300m / 7,546 ft) 4 ore – cazare la cabana.

Ziua 06: Trekking de la Lete la Tabara Jungle (2900m / 9,515ft) Cazare in camping.

Ziua 07: Trekking din Tabara Jungle spre Miristi Khola (4260m / 13976ft) cazare in camping

Ziua 08: Trekking de la Miristi Khola la Tabara de Baza -Annapurna (4200m / 13,780ft) Cazare in camping

Ziua 9-38: Perioada de urcat pe Annapurna I (8091m / 26545ft.)

Ziua 39: Trekking de la tabara Annapurna la Miristi Khola (4260m / 13.976ft) Cazare in camping.

Ziua 40: Trekking de la Miristi Khola pana la tabara Jungle (2900m / 9,515ft).

Ziua 42: Trekking de la tabara Jungle la Lete (2300m / 7,546ft) Cazare in camping.

Ziua 42: Conducem de la Lete la Tatopani (1110m / 3,641ft) 5 ore.

Ziua 44: Trekking de la Tatopani la Beni (830m / 2723ft), apoi conducem spre Kathmandu (1350m / 4,429ft) aprox. 10 ore. Transportul este asigurat de un mini autobuz turistic. Solicitam cazare la hotel in Kathmandu.

Ziua 45: Zi libera si de odihna in Kathmandu. Cina de ramas-bun intr-un restaurant tipic nepalez cu program de cultura interna

Ziua 46: Transfer catre aeroportul din Kathmandu pentru plecarea finala.