Himalaya
Locatie
46 Zile
Durata
9 / 10
Dificultate
18+
Varsta
Primavara Toamna
Cea mai buna perioada

Expeditie pe Dhaulagiri: Scurta descriere

Inaltime: 8,167 m  |  Prima ascensiune: 1960 | Provincie: Himalaya, Nepal

Sezonul: PRIMAVARA-TOAMNA  |  Marime grup: 2-10 persoane|  Cost: Contacteaza-ne prin email sau formularul de contact!

Dhaulagiri I (8.067m/26.795ft) este al saptelea cel mai inalt varf din lume si al cincelea varf din Nepal. Numele Dhaulagiri vine de la cuvantul sanscrit “Dhawala”; acesta inseamna “Orbitor, alb, frumos” si Giri inseamna”Munte”. Traseul normal de urcat pentru Dhaulagiri este pe creasta de nord-est. Coordonatele exacte sunt: 28°41’48”N, latitudine si 83°29’42”E longitudine. Dhaulagiri a fost prima data cucerit de catre un austriac, elvetian si un nepalez, in timpul unui expeditii, in 13 Mai, 1960. Expeditia a fost condusa de Max Eiselin si i-a avut ca membrii pe serpasul Nyima Dorje, serpasul Nawang Dorje, P. Diener, E, Kurt Dismember, Forrer, A. Schubert. Inainte de aceasta au mai avut loc 5 expeditii de cucerire a Fetei Nordice, sau “Pear Buttress”, intre anii 1953 si 1958. Dhaulagiri I este cel mai inalt punct din bazinul Raului Gandaki. Dhaulagiri I si Annapurna I, vazut din partea de sud, sunt pozitionate fata in fata si pot fi admirate ambele varfuri. Varful Dhaulagiri I este puternic proeminent si este cu siguranta o caracteristica unica a maiestosului munte. Fetele de Sud si Vest sunt imense si se ridica la peste 4.000m. Majoritatea ascensiunilor pe Dhaulagiri, de pe creasta de nord-estica, au fost incununate de success. In 1969 o echipa de expeditie americana, pe Dhaulagiri, condusa de Boyd Everett, a incercat sa ajunga la creasta de sud-est; din pacate, o parte dintre membrii, inclusiv Everett, au fost ucisi intr-o avalansa neasteptata.
Varful Dhaulagiri este un varf formidabil de urcat. Prima ascensiune de success nu a avut loc pana in anul 1960. Dimensiunea varfului Dhaulagiri este de neegalat cu orice alt varf; se ridica la o inaltime de peste 7.000 m peste Valea Kali Gandaki si are o lungime de 30 km, care, indiferent de standarde, este impresionant. Majoritatea ascensiunilor au fost facute prin, primul traseu de acces, numit si “Traseul Normal” pe munte. Au fost de asemenea si alte ascensiuni facute din aproape toate directiile.
Masivul Dhaulagiri are 5 creste si 2 fete in Sud si un aspect salbatic. Fiecare se ridica la peste 4.000m de la baza taberelor. Dhaulagiri are 5 varfuri: Dhaulagiri I (8.067m/26.795ft),Dhaulagiri II (7.751m/25,430ft) Dhaulagiri III (7.715m/25,311ft) Dhaulagiri IV (7.661m/25,135ft) Dhaulagiri V (7.618m/24,992ft). Masivul varf de 8.000m este inconjurat de Churen Himal Main (7.371m/24,183ft) Gurja Himal (6.342m/20,807ft) Putha Hiunchuli (7.246m/23,772ft) Junction Peak (4.235m/13,894ft).
Extreme Expeditions organizeaza expeditii pe Dhaulagiri in ambele sezoane, primavara si toamna cu toate serviciile incluse (cazare si logistica). Oferim servicii atat pentru grupuri cat si individual. Extreme Expeditions intotdeauna ofera servicii de mountaineering, sigure, intr-un mediu prietenos si de incredere. Oferim servicii de logistica, profesionale, motivationale si prietenoase din Kathmandu pana la tabara de baza avansata a Dhaulagiri prin Darbang, cu autobusul, o calatorie Dharapani, Muri, Bagar, tabara de baza italiana, tabara japoneza , catre tabara de baza Dhaulgiri.

Oferim servicii complete cu toate permisele incluse, documentatia necesara pentru cataract, serviciile de logistica inclusiv zborul intern de pe piste locale, transport terestru, porter (hamali) si alte servicii de mountaineering cerute. In drum catre Tabara de Baza Avansata, organizam logistica pentru toate cele necesare privind cazarea si mancarea. In timpul stationarii la tabara de baza si a perioadei de urcat spre tabara de baza, bucatarul nostru si asistentul de bucatar vor prepara 3 tipuri de meniu delicioase si proaspete in fiecare zi si se va asigura ca bauturile calde si reci sunt disponibile 24 ore/zi. In tabara de baza oferim corturi spatioase si de calitate pentru fiecare membru. In tabara de baza oferim de asemenea si corturi pentru cinat, cort pentru bucatarie, cort pentru toaleta si dush portabil, pentru intreg personalul expeditiei.
Dhaulagiri este in mod normal urcat pe treseul din partea crestei de nord-est. Tipic bazelor de campare, acestea vor fi fixate deasupra taberei de baza; Tabara de Baza Avansata (5.300m), Tabara I (5.900m), Tabara II (6.400m), Tabara III (7.200m) si Tabara IV (7.500m).

Creasta de Nord-Est Dhaulagiri:

Tabara de Baza Avansata Dhaulagiri (4.748m/15.577ft):

Extreme Expeditions intotdeauna organizeaza expeditiile pe Dhaulagiri in ambele sezoane, atat primavara cat si toamna. In mod normal folosim traseul oficial, prin Creasta de Nord-Est, dar vom organiza expeditia Dhaulagiri prin partea de Sud-Est, Sud-Vest si Nord-Vest. Grupurile care doresc alte trasee, trebuie sa formeze echipe de cate din 5-6 persoane minim.
Incepem la sud de Dhaulagiri, apoi facem trekking prin Majhangdi Khola, cheile dintre Dhaulagiri I si II, in jurul fetei de Nord a muntelui. Tabara de baza este deobicei fixata dupa Eiger, o portiune de roci care separa fata de Nord de panta abrupta din nord-est. Eiger este recunoscut pentru avalansele dese din zona. Prima parte a urcarii consta in traversarea unei trecatori cu gheata, care porneste de la poalele Eigerului si urca spre panta dintre Dhaulagiri si Tukche-Ri. De acolo, alpinistii se aventureaza pentru prima oara pe creasta nord-estica.
Tabara de baza avansata va fi fixata pentru aproape o luna de zile. In cadrul expeditiilor la 8.000m, alpinistii isi petrec cea mai mare parte a timpului in tabara de baza, care devina a doua lor casa. Stabilim tabara noastra la o distanta de mers pe jos intre punctele de intalnire si strategice catre masivul Dhaulagiri. Partenerii nostrii locali ofera cate un cort personal care devine locul de retragere personal, al fiecaruia, cort pentru cinat (spatiu comun), cort pentru dush sic ort pentru toaleta. Cand vei ajunge la tabara de baza, aceasta va fi deja instalata si vei avea acces la bauturi calde si gustari imediat. Aici vei fi asteptat de personalul taberei si de catre ghizii serpasi. Inainte de porni in aventura, vei avea parte de o ceremonie Puja; aceasta este o traditie veche nepaleza care se practica pentru toti cei care pleaca in expeditii. Este o ceremonie pentru noroc si success in ascensiunea catre varf si pentru ca cei care pleaca sa se intoarca cu bine acasa.

Tabara I Dhaulagiri (5.450m/21.000ft) 4-5 ore:

Dupa ce ai revizuit toate informatiile necesare expeditiei, impreuna cu ghidul tau, esti pregatit sa urci catre tabara I, la 5.450m/21.000ft. In aceasta sectiune a traseului vei intalni teren mix. Prima sectiune a crestei este cunoscuta ca Scara lui Iacob si este o portiune de dificultate medie care necesita traversarea prin zapada. In zilele noastre, partea de sus a scarii, formeaza locul de fixare al taberei II, dar in cadrul expeditiei din 1960, a fost stabilita o tabara intermediara aproape de partea de sus a ghetarului. In prima parte a sectiunii ghetarului vei intalnii portiuni cu iarba, roci si pietris. Prima portiune a traseului prin pietris si roci, dureaza aproximativ 2 ore si este necesara utilizarea corzilor fixe pentru aprox. 200m pe o panta la un unghi de 35-40 de grade.

Tabara II Dhaulagiri (6.400m/20.997ft) 2 ore si jumatate -3:

Urcatul de la tabara I catre tabara II este sectiunea moderata ca si dificultate, a traseului si traverseaza cateva portiuni portiuni mixe cu gheata.
Comparand cu alte tabere, distanta dintre tabara I s tabara II este mai sigura si mai usoara. Aici vei intalnii “inima” ghetii si a zapezii. Prima sectiune este doar de traversat prin zapada pentru aprox. 2 ore, apoi vei intalnii cateva sectiuni de gheata albastra la un unghi de 35-40 de grade si care se intinde pe o suprafata de 50-60 de metri; aceste sectiuni nu necesita scara. Pentru majoritatea oamenilor acesta este punctual cei mai dificil al traseului. Tabara II este situata desupra unei terase de zapada.

Tabara III Dhaulagiri (7.400m/24.278ft) – 5 ore:

De la tabara II la tabara III este o distanta de 1.000m/3.281ft. Intre tabara II si tabara III, traseul necesita in proportie de 100%, fixarea lui cu ajutorul ghidului serpas. Pentru marea majoritate a alpinistilor aceasta sectiune pare a fi relative usoara si sigura, deoarece cea mai mare parte a traseului este fixat si asigurat. Aceasta portiune nu este foarte dificila insa nici nu trebuie ignorata; aceasta portiune are expunere la frig si la vant. De asemenea in sezonul de toamna au fost raportate situatii in care soarele a fost atat de puternic ca temperaturile chiar si o astfel de inaltime , erau extreme de ridicate. In aceasta sectiune, este nevoie sa te deplasezi aprox. 4 ore de-alungul unei portiuni de gheata albastra si zapada, pe o panta la un unghi de35-45 de grade. Aceasta parte a traseului este putin periculoasa primavara deoarece patura de zapada acopera de fapt o portiune de gheata, fapt care creste riscul de avalanse. Din acest motiv Extreme Expeditions, ii sfatuieste pe client sa urce mai bine in sezonul de toamna decat primavara.

Varful Dhaulagiri (8.167m/26.795ft) 16-17 ore:

Ziua ascensiunii este scopul principal al perioadei de urcat. Majoritatea alpinistilor incep ascensiunea catre varf intre orele 11:00 -01:00 noaptea. Daca totul decurge cum trebuie, vor ajunge la varf intre 7:00-10:00 dimineata. Sub varful principal exista un varf fals, varful principal putand fi accesat printr-o creasta expusa. Reveniea la tabara III de la varf, dureaza aproximativ 4 ore si inca 3 ore ca sa ajungem la tabara II pentru a ne odihni peste noapte. Traseul necesita 400m de coarda fixa, desupra taberei III sub panta abrupta, inca 400m de coarda fixa deasupra pantei si sub varful fals inca 100m. Avem nevoie in total de aproximativ 900m de coarda deasupra taberei III, pentru a ajunge la varf. Majoritatea portiunilor sunt de gheata albastra si zapada. Urcatul nu este unul dificil ca tehnica in portiunile joase; pe masura ce inaintam prin cateva bazine cu pereti de zapada, traseul creste in dificultate. Traseul trece prin varful fals si se incheie pe creasta expusa catre varful real de unde avem o panorama spectaculoasa asupra muntilor Himalaya. Ghizii serpasi vor fixa corzile, vor stabilii traseul care trebuie urmat si vor sustine grupul, pentru a realiza cu success ascensiunea celui de-al optulea cel mai inalt varf din lume.

DE CE CREDEM CA O SA ITI PLACA ?!

   Este unul dintre cei mai inalti munti din lume.

  Este unul dintre cei mai provocatori munti ai lumii noastre.

✓   Pentru ca este un varf de 8.000 m care poate fi urcat in ambele sezoane.

PLECARE LOCATIE/RETUR LOCATIE

Orasul tau-Nepal-Retur

INCLUDED

 • Toate serviciile de transfer la sosire si la plecare catre si din aeroportul international KTM si alte tipuri de transport conform itinerariului
 • Asistenta oferita de reprezentantii nostrii la aeroportul KTM la sosire si la plecare
 • 4 nopti de cazare la hotel in Kathmandu cu mic-dejun inclus
 • O noapte de cazare la hotel in Pokhara cu mic-dejun inclus
 • Ghid experimentat si licentiate in trekking si cataract, pe toata perioada de catarare si trekking
 • Un numar corespunzator de porteri (hamali) pe toata perioada de trekking
 • Transport terestru din Kathmandu –Pokhara-Late-Beni Kathmandu, pentru toti membrii expeditiei, ghid serpas, ofiter de legatura guvernamental si personal de bucatarie
 • Cort pentru gatit, cort pentru depozitare, cort pentru cinat, corturi pentru client, cort pentru toaleta, mese, scaune si ustensile pentru gatit, disponibile la tabara de baza
 • Echipamente de alpinism, cum ar fi: coarda, parazapezi, suruburi de gheata si zapada.
 • 3 mese pe zi: mic-dejun, pranz si cina cu ceai/cafea
 • Cazare la hotel/cabana/casa de oaspeti sau corturi, pe perioada de trekking
 • Toate corturile pentru cazare in camping pentru membrii de-alungul perioadei de trekking si alpinism. Vei imparti camera de dormit cu un alt membru al expeditiei.
 • Toate alimentele si combustibilul pentru tabara de baza si taberele mai inalte, pe parcursul intregii perioade de alpinism
 • Plata pentru bagajele de 50 kg / persoana in timpul expeditiei. Acestea vor fi purtate de porteri (hamali)
 • Servicii zilnice de raportare meteorologica din Seattle, companie cu sediul in Washington.
 • Servicii de asistenta bucatarie si bucatar la tabara de baza avansata
 • Permis de trecere (taxa de intrare in Parcul de Conservare Annapurna).
 • Cardul TIMS (Sistem de management al informatiilor in trekking).
 • Taxa Royalty, nepaleza si permis de alpinism pentru Mt. Annapurna I
 • Un ghid de alpinism, eperimentat, antrenat, cu licenta guvernamentala si cu 3 ascensiuni de success / persoana
 • Toate salariile, echipamentele, asigurarile medicale si de accidente pentru toti angajatii implicati in perioada de drumetie si alpinism.
 • Elicopterul de salvare pentru tot personalul de expeditie implicat.
 • Servicii medicale de consultare in tabara de baza cu clinica HRA la tabara de baza.
 • Dotari pentru echipamente si salarii pentru serpasi, bucatar, asistent de bucatarie si ofiter de legatura guvernamental.
 • Kit de prim ajutor pentru grup si personalul taberei
 • Telefon prin satelit purtat de ghid pentru comunicare. Disponibil pentru clienti la un cost de 3 USD pe minut.
 • Alimente adecvate pentru clienti si personalul de la tabara de baza si de mai sus, dupa cum este necesar.
 • Cablul fix si dinamic necesar in timpul perioadei de alpinism.
 • Resoul va fi furnizat la tabara de baza pentru incalzirea cortului de cinat
 • Masti de oxygen de urgenta si regulator, furnizate la cererea clientului cu o taxa corespunzatoare
 • Fiecare client va avea un cort individual, disponibil in tabara de baza avansata Annapurna
 • Panouri solare pentru iluminat si incarcare echipamentelor electronice
 • Toate corturile necesare pentru taberele 1,2 si 3. Taxa de escaladare a Ghetarului
 • Pungi Gamow (camera hiperbarice portabile) pentru rau de altitudine
 • 2 sticle (8L) de oxygen Poisk, vor fi furnizate fiecarui membru
 • Ultimul model de masca si regulator pentru client
 • Oferim corturi pentru serpasi, alimente adecvate pentru altitudine si asigurare
 • Serviciu gratuit de asistenta pentru taxele vamale si marfuri
 • EPI – gazul pentru gatit alimente si resoul vor fi furnizate in tabara 1, 3 si South Col,
 • Generator furnizat pentru iluminatul la tabara de baza
 • Transportul provizilor de alimente din Kathmandu la tabara de baza, de catre porter (hamali)
 • Serviciu de plata a taxelor guvernamentale nepaleze
 • Informatii complete inainte de plecare
 • Serviciile de reconfirmare a biletului de avion si de procedura de extindere a vizelor
  Cina de ramas-bun intr-un restaurant tipic nepalez cu program de cultura interna in Kathmandu inainte de plecare

PACHETUL NU INCLUDE 

 • Pranzul si cina pe parcursul sederii in Kathmandu (cu exceptia cinei de ramas-bun)
 • Orice tip de alimente, gustari, bauturi carbogazoase, energizante, apa mineral, bauturi alcoolice, tigari, ciocolate sau alte alimente, altele in afara de cele disponibile la mic-dejun, pranz sau cina.
 • Cheltuieli personale, servicii de telefonie fixa, mobile, walkie-talkies, telefoane prin satelit si facturi internet
 • Imbracaminte, pungi, kit medical personal, echipament de trekking personal
 • Orice alte cheltuieli aparute in urma unor situatii variate cum ar fi : calamitati naturale, revolte politice, schimbari guvernamentale, etc.
 • Servicii de transport altele decat cele specificate in itinerariu. Orice distante, altele decat cele specificate, vor fi taxate corespunzator
 • Orice alt personal in afara de cel specificat
 • Cheltuieli ale serviciilor de salvare, repatriere, servicii medicale, teste medicale si spitalizare in cazul in care este nevoie.
 • Asigurare medicala si evacuare in caz de urgenta
 • Asigurare de calatorie si elicopter de salvare
 • Walkie-talkies
 • Permis de filmare (in cazul in care detii o camera speciala)
 • Echipament personal de alpinism
 • Taxa nepaleza pentru importul de echipament necesar expeditiei
 • Lucruri personale, spalatorie rufe, bacsis
 • Bonus de ascensiune, minimum $100.00USD/ ghid serpas
 • Bacsis, cadouri, suveniruri
 • Zboruri internationale
 • Taxa pentru viza nepaleza de intrare (la sosire in Nepal)
 • Orice cheltuieli extra, produse, oferte sau activitati care nu sunt mentionate in itinerariu
 • Orice alte lucruri care nu sunt mentionate in sectiunea “Pachetul Include”

ITINERARIUL EXPEDITIEI

Ziua 01:: Sosirea pe aeroportul din Kathmandu (1350m/4,429ft). Transfer catre hotel pentru cazare peste noapte

Ziua 02: Pregatiri, briefing-uri, cumparaturi de ultima ora si formalitatile pentru permisele necesare

Ziua 03: Conducem din Kathmandu la Pokhara (950m/3.116ft) – 6 ore – cazare la cabana

Ziua 04: Conducem din Pokhara catre Darbang (1.110m/3.641ft) – 5 ore – cazare la cabana

Ziua 05: Trekking de la Darbang catre Phaliva Gaon (1.850m/6.070ft) – 6 ore – cazare la casa de oaspeti /cazare in camping

Ziua 06: Trekking de la Phaliva Gaon catre Muri (1.850m/6.068ft) – 3 ore – cazare casa de oaspeti/cazare in camping

Ziua 07: Trekking de la Muri la Boghara (2.080m/6.823ft) – 4 ore – cazare in casa de oaspeti/cazare in camping

Ziua 08: Trekking de la Bagar la Dobhan Kharka (2.520m.8.266ft) cazare in casa de oaspeti/cazare in camping

Ziua 09: Trekking de la Doban Kharka catre Sallaghari (3.100m.10.170ft) cazare in casa de oaspeti/cazare in camping

Ziua 10: Trekking de la Sallaghari catre tabara de baza italiana (3.660m/12.005ft) cazare in camping

Ziua 11: Zi de odihna si aclimatizare la tabara de baza italiana inainte de a continua

Ziua 12: Trekking de la tabara de baza italiana catre tabara de baza Dhaulagiri (4.750m/15.584ft)

Ziua 13-40: Perioada de urcare pe Mt. Dhaulagiri (8.167m/26.795ft)

Ziua 41: Pregatirile de intoarcere si curatenia taberei de baza

Ziua 42: Trekking din tabara de baza Dhualagiri catre Yak Kharka (4.930m/16.174ft) cazare in camping

Ziua 43: Trekking de la Yak Kharka catre Tukuche (2.590m/8.496ft). Conducem catre Tatopani (1.190m/3.904ft)

Ziua 44: Trekking din Tatopani catre Beni (830m/2.723ft). Conducen catre Kathmandu (1.350m.4.429ft) – 10 ore. Transportul este asigurat de un mini autobus de turism. -Cazare la hotel in Kathmandu

Ziua 45: Zi libera si de odihna in Kathmandu. Cina de ramas-bun cu program de cultura interna pe seara

Ziua 46: Transfer catre aeroportul din Kathmandu pentru plecarea finala