Elvetia
Locatie
5 Zile
Durata
9 / 10
Dificultate
18+
Varsta
Iulie-Septembrie
Cea mai buna perioada

Mount Eiger: Scurta descriere

Inaltime: 3,970 m  |  Prima ascensiune: August 11, 1858  |  Varful principal: Mönch  |  Munte: Alps, Bernese Alps

Eiger este un munte cu altitudinea de 3970 m deasupra nivelului marii, muntele fiind pe locul sapte, din masivul Alpii Bernezi, ei alcatuiesc lantul principal de nord al Alpilor Bernezi. Muntele este situat in cantonul Berna si impreuna cu Mönch (Calugarul) și Jungfrau (Fecioara) domina regiunea Bernei de Sus (Berner Oberland). Numele de Eiger este pentru prima oara amintit in anul 1252 ca „mons Egere“.
Eiger este un munte din muntii Alpi Bernezi, cu vedere spre Grindlewald si Lauterbrunnen in regiunea Bernei de Sus, la nord de bazinul hidrografic si la granita cu Valais. Datorita faimoasei Fete Nordice, muntele Eiger este unul dintre cei mai cunoscuti iar varful sau, unul dintre cei mai intalniti in descrierile geografice, din lume. Inca din anul 1934, cand a fost notata prima ascensiune de succes, dificultatea de a urca si de a cuceri Fata Nordica a muntelui, a trezit interesul atat alpinistilor profesionisti cat si al celor dornici de aventura si iubitori de adrenalina.
Varful Eiger este un varf impunator, privit din toate partile si care merita urcat de pe oricare dintre traseele disponibile. Niciunul dintre aceste trasee nu poate fi considerat un traseu usor de urmat. Cel mai usor traseu catre varf, este prin flancul si creasta de vest ( West Flank & West Ridge), care dealtfel este un traseu destul de complex, ca si dificultate, aproape la fel ca si varful Hornli Arête de pe Matterhorn, cu stanci ascutite si gheata, la un unghi de 40 de grade.
Prima ascensiune pe varful Eiger a fost facuta de catre Charles Barrington impreuna cu Christian Almer si Peter Bohren in 11 August, 1858. Acestia au urmat traseul de pe Flancul si Creasta de Vest

Cataratul pe varful Eiger

Istoria colorata a varfului Eiger, aduce acest munte, ca dealtfel inca cativa, in atentia tuturor; este faimos si a capatat o anumita notorietate, atat printre alpinistii profesionisti cat si printre oamenii simpli, publicul larg. Mare parte din celebritatea Eiger, vine datorita impozantei Fete Nordice – Eigerwand. Mai putin cunoscute, dar aproape egale ca si interes si accesibilitate pentru alpinisti, sunt crestele varfului Eiger. Ziua a 5-a de urcat pe Eiger, incepe cu 2 antrenamente in Chamonix, inainte de a ne deplasa spre est pentru o aventura in zona Bernei de Sus, zona montana de la granita Alpilor Elvetieni.

Obiective

Urcam doua dintre crestele clasice ale lui Eiger, si facem o traversare frumoasa a muntelui pe creasta de nord – est, cu Fata nordica pe partea dreapta si Fata Sudica pe stanga.
Acestea poate fi vazute din Grindlewald si, desi traseul incepe , de la statia Eigergletscher, acestea poate fi abordate si din Grindlewald. Ne incalzim cu doua urcusuri alpine, clasice, prin valea Chamonix.
Urcam varful celebru de 4.000m al Bernei de Sus, la fel ca si Jungfrau (Fecioara) sau Monch (Calugarul)
Deoarece urcarea spre Mittelegi este una nu foarte dificila, ne propunem sa urcam 5 trasee alpine, in 5 zile.

DE CE CREDEM CA O SA ITI PLACA ?!

  Este unul dintre cei mai renumiti munti ai lumii.

   Cel mai tare curs de catarat la care ai participat vreodata.

✓   Vezi frumoasa fatada de nord si pregateste-te sa o si urci candva

PLECARE LOCATIE/RETUR LOCATIE

Orasul tau- Chamonix (Franta)- Retur

PACHETUL INCLUDE

 • 5 zile intregi de ghidare montana
 • Transportul auto in timpul calatoriei si urcarii
 • Cazare la hotel si cabana (pe tot parcursul calatoriei)
 • Masa la demipensiune (mic-dejun si cina)
 • Costul de traversare a regiunii
 • Taxele de stat
 • Echipament tehnic, cum ar fi (corzi, carabiniere)
 • Planificarea si rezervarea cabanelor de munte

PACHETUL NU INCLUDE 

 • Zboruri si transfer de la aeroport la Chamonix.
 • Mese, bauturi suplimentare, gustari etc. in timpul turului montan
 • Asigurare
 • Altele

5 zile de Alpinism – Itinerariul expeditiei pe Mt. Eiger

Acesta este un itinerar facut in cazul unor conditii meteo favorabile. Exista posibilitatea de a schimba programul in functie de conditiile meteo intalnite pe munte.
Cursuri de pregatire fizica si alpinism, apoi daca avem timp training si aclimatizare in dealurile deasupra Chamonix, pentru cateva zile inainte de a porni pe traseu. Putem sa iti oferim sfaturi despre cum sa extragi ce e mai bun din toate aceste pregatiri.
Ziua 0: Seara de discutie cu un ghid montan, intalnire cu membrii grupului si lamuriri despre ce se va petrece in urmatoarele zile. Sortarea echipamentelor necesare peste saptamana.
Ziua 1& 2: Completam doua training-uri si aclimatizari in valea Chamonix. Momentul exact al urcarii va fi stabilit in functie de conditiile meteo, experienta si dorinta membrilor grupului. Pe acest traseu vom intalni stanci abrupte, gheata si zapada, care pregatesc terenul pentru traversarea Mt. Eiger. Exemple sunt: Aiguille de Peigne (3.009m) in Chamonix Aiguilles, partea stanga a traseului a Mont Blanc de Tacul si mai multe altele.
Ziua 3 & 4: Ascensiunea catre Eiger. Un start timpuriu pentru drumul catre Grindlewald, care este urmat de un tren spectaculos pe calea ferata Jungfraujoch. Debarcam la o statie mica din mijlocul Eiger si ne indreptam spre ascensiunea catre cabana Mittelegi, pozitionata intr-o zona spectaculoasa. Dupa o seara de relaxare si cunoastere a ospitalitatii elvetiene , pornim sa urcam pe Creasta Mittelegi, devreme in zori si apoi coboram creasta sudica catre cabana Monchjoch. O zi lunga! Daca conditiile sunt de ninsoare putem opta sa urcam creasta de sud, in schimb.
Ziua 5: Urcam catre Monch, Jungfrau sau Gros Fiescherhorn de la cabana Monchjoch. Alte zile obisnuite de alpinism pe un varf de 4.000, in functie de conditiile meteo si de energia ramasa dupa Eiger. Luam trenul de la Jungfraujoch inapoi catre Grindlewald si ne intoarcem la Chamonix pentru a sarbatori.