Tanzania
Locatie
9 Zile
Durata
6 / 10
Dificultate
18+
Varsta
Mai-Decembrie Ianuarie-Martie
Cea mai buna perioada

Mt. Kilimanjaro: Scurta descriere

Inaltime: 5,895 m  |  Prima ascensiune: Octombrie 1889 |  Locatie: Tanzania 

Impreuna cucerim Mt. Kilimanjaro 5,895 m, acoperisul continentului african si unul din muntii importanti ai circuitului 7 summits.

In ascensiunea noastra spre Uhuru Peak vom folosi cea mai faimoasa si populara ruta spre varf numita Machame Route sau ruta „Wiskey”. In comparatie cu celelalterute aceasta ruta este putin mai lunga si mai abrupta in unele locuri dar foarte spectaculoasa. Aceasta ruta este considerata una medie ca si dificultate si este recomandata acelora care se pregatesc fizic pentru ascensiune si nu este una recomandata tuturor amatorilor de munte. Nu este tehnica deloc si nu implica elemente precum (catarare pe stanca sau gheata) dar este solicitanta din punct de vedere fizic. Acest extra efort fizic insa va fi rasplatit din plin prin peisajele si panoramele pe care le vom intalni in drumul nostru spre varf. Ruta incepe de la baza muntelui din parta de sud a acestuia, urca spre est si traverseaza terenul inghetat de sub varful muntelui inainte de summit. Ruta este una foarte populara si datorita „traficului” spre varf avem nevoie de un minim 6 zile pentru a parcurge intreg traseul.

Atentie orice itinerariu poate fi adaptat sau modificat daca sunteti un grup de minim 4 persoane. Va rugam sa ne contactati pentru detalii si personalizare.

 

ITINERARIU

Ziua 1- Plecare din Bucuresti- Sosire Aeroport International Kilimajaro

Cazare la hotel

 

Ziua 2- Machame Gate spre Machame Camp; Altitudine: 1,639m pana la 2,849m;

Distanta: 11 km; Timp de mers: 5-7 ore; Habitat: Rain Forest

Distanta de la Moshi pana la Poarta Machame o vom parcurge cu masina in aprox 50 de minute. Traseul trece prin satul Machame care este locat in partea joasa a muntelui

De la intrarea pe Poarta Machame incepem un traseu de aprox 5-7 ore de mers printr-o padure tropicala de-a lungul unei creste pana la tabara Machame.

 

Ziua 3 – Machame Camp spre Shira Camp; Altitudine:  2,849 m pana la 3,800m;

Distanta: 5 km; Timp Trekking: 4-6 ore; Habitat: Caldura

După micul dejun, parasim padurea tropicala si continuam pe un traseu abrupt, traversand o vale mica care se intinde de-a lungul unei creastături abrupte si stancoase,acoperita cu flori salbatice, pana cand se termina creasta. Traseul se întoarce apoi spre vest pe un chei de râu. Seara avem pentru odihnă, cină și peste noapte camping la tabara din Shira.

 

Ziua 4- Shira Camp spre Lava Tower spre Barranco Camp; Altitudine: 3,810m pana la 4,629m coborand la 3,975 m;

Distanta: 10 km; Timp Trekking: 6-8 ore; Habitat: Gol Alpin

De pe platoul Shira, continuam spre est pe o creasta, trecand prin intersecția spre varful Kibo. În timp ce mergem, direcția noastră se schimbă spre sud-est spre turnul Lava, numită „Tooth of Shark’s”. La puțin timp dupa aceea ajungem la cea de-a doua intersecție care ne aduce langă Ghetarul Arrow la o altitudine de 4,876m. De acolo continuam drumul pana la Refugiul Barranco  la o altitudine de 3,975m. Desi terminam ziua la aceeasi altitudine cu care am inceput, aceasta zi este foarte importanta pentru aclimatizare si ne va ajuta sa ne pregatim pentru ziua summitului.

 

Ziua 5- Barranco Camp spre Karanga Camp; Altitudine: 3,975m pana la 3,994m;

Distanta: 5km; Timp Trekking: 4-5 ore; Habitat: Gol Alpin

Prima noastra provocare este sa urcam si sa ne grabim peste roca vulcanica a zidului Barranco de 365m. Dupa ce ajungem la varf, vom avea o pauză de masă bine meritata si ne vom bucura de niste privelisti fantastice spre Barafu si Muntele Meru. Continuam de-a lungul crestelor si vailor pana in Valea Karanga. Aceasta este o zi scurtă destinată aclimatizării

 

Ziua 6 – Karanga Camp spre Barafu Camp; Altitudine: 3,994 m pana la 4,672m;

Distanta: 4 km; Timp Trekking: 4-5 hours; Habitat: Gol Alpin

După micul dejun, parasim Karanga si vom ajunge la intersectia care face legătura cu Traseul Mweka. Continuam pana la Barafu Hut. In acest moment, am finalizat Circuitul de Sud, care ne oferă vederi ale summit-ului din mai multe unghiuri diferite. Aici facem tabara, ne odihnim si ne bucurăm o cină devreme dupa care ne pregătim pentru ziua summitului. Cele doua varfuri ale Mawenzi si Kibo sunt vizibile din acest loc.

 

Ziua  7 – Barafu Camp spre Varful Uhuru Point spre Mweka Hut; Altitudine: 4,672m pana la 5,895m coboram spre 3,067m;

Distanta: 17 km; Timp Trekking: 11-14 ore; Habitat: Zona Inghetata

Foarte devreme dimineata (miezul noptii), punem pe noi mai multe straturi de imbracaminte si incepem urcarea noastra finala spre varf. Mergem în directia nord-vestsi urcăm printr-o zona de zgura mare spre Stella Point de pe marginea craterului. Aceasta este partea cea mai dificila din punct de vedere mental si fizic al calatoriei. La Stella Point (5,669m), ne oprim pentru o scurta pauza de odihna si vom fi rasplatiti cu cea mai magnifica imagine de rasarit de soare pe care o veti putea vedea vreodata. De la Stella Point, avem inca o ora inainte de a ajunge la summit. La varful Uhuru, am ajuns la cel mai inalt punct de pe Muntele Kilimanjaro si de pe continentul Africii. Trekkerii mai rapizi vor puteavedea răsăritul de pe varf. De pe varf, facem acum coborarea noastra continuand direct in tabăra de la Mweka Hut, oprindu-ne la Barafu pentru pranz. Tabara Mweka este situata inpadurile de sus. Mai tarziu, seara, ne bucuram de ultima cina pe munte si de un somn bine meritat.

 

Ziua 8 – Mweka Camp spre Moshi; Altitudine: 3,067m pana la 1,639mt;

Distanta: 10 km; Timp trekking: 3-4 ore; Habitat: Padure Tropicala

Dupa micul dejun, continuam coborarea pana la Poarta Parcului Mweka pentru a primi certificatele de summit. La cote joase, zona aceasta poate fi umeda si noroioasa.Din poarta, vom continua incă o ora pana in satul Mweka. Un vehicul ne va întalni in satul Mweka pentru a ne conduce inapoi la hotelul din Moshi pentru dusul fierbinte mult asteptat.

Ziua 9 – Zborul spre Bucuresti

Transfer de la hotel la Aeroportul International Kilimanjaro pentru zborul spre casa.

DE CE CREDEM CA O SA ITI PLACA ?!

  Este cea mai frumoasa si populara ruta spre Kilimanjaro

  Kilimanjaro este un munte parte a circuitului seven summits

✓  Este cel mai inalt munte de pe continentul african

PLECARE LOCATIE/RETUR LOCATIE

Bucuresti-Tanzania-Bucuresti

DATA PLECARII

18 Ianuarie 2018

PACHETUL INCLUDE

 • Ghid/Reprezentant roman (vorbitori de romana, engleza, rusa)
 • Ghizi locali ACDREDITATI si porteri
 • Transfer de la si spre aeroportul international Kilimanjaro/Tanzania
 • Cazare 3 nopti la hotel inainte si post trekking (Panama Garden Resort)
 • 18% TVA pentru toate taxele nationale de park si altele
 • Corturi de 4 sezoane
 • Saltele pentru dormitul in cort
 • Transfer spre si de la poarta muntelui
 • Ghizi montani profesionisti, bucatari, porteri
 • 3 mese pe zi pe toata perioada de trekking (pe munte)
 • apa filtrata pe toata perioada de trekking
 • Salariile, echipamentele, asigurarile medicale si de accidente pentru tot personalul implicat in expeditie conform KIATO

PACHETUL NU INCLUDE 

 • Pranzul si cina pe parcursul sederii in hotel
 • Orice tip de alimente, gustari, bauturi carbogazoase, energizante, apa mineral, bauturi alcoolice, tigari, ciocolate sau alte alimente, altele in afara de cele disponibile la mic-dejun, pranz sau cina.
 • Lucruri personale, spalatorie rufe, bacsis
 • Orice alte cheltuieli aparute in urma unor situatii variate cum ar fi : calamitati natural, revolte politice, schimbari guvernamentale, etc.
 • Servicii de transport altele decat cele specificate in itinerariu. Orice distante, altele decat cele specificate, vor fi taxate corespunzator
 • Orice alt personal in afara de cel specificat
 • Salvare, repatriere, medicamente, teste medicale si cheltuieli de spitalizare.
 • Asigurare medicala si evacuare de urgenta, daca este necesar
 • Bilete pentru zboruri internationale(Bucuresti Tanzania)
 • Taxa de viza pentru intrarea in Tanzania (se emite la sosire )
 • Orice cheltuieli extra, produse, oferte sau activitati care nu sunt mentionate in itinerar
 • Orice alt element care nu este inclus in sectiunea „PACHETUL INCLUDE”.
Average rating:  
 0 reviews
Average rating:  
 0 reviews